Wednesday, August 15, 2012

Fruit Ninja Dalam Dunia Nyata (Video)

http://speakerpecah.blogspot.com


Jika anda penggemar permainan video, pasti anda akan kenal dengan permainan bertajuk 'Fruit Ninja' yang menggunakan shuriken dan pisau untuk menghancurkan buah bagi mendapat mata tambahan. Itu kisah permainan video, bagaimana pula jika ia terjadi di dunia nyata ?
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com
Ia memang wujud di dunia nyata apabila seorang penduduk China, Ye Tongxin, mampu memotong buah dan sayur dengan menggunakan daun terup plastik ala-ala hero Fruit Ninja. Dia berbuat demikian untuk berusaha bagi mencatatkan rekod baru Guinnes selaku orang terbaik di dunia untuk melakukannya.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com 
Menurut sumber, Tongxin, 48, sudah menjalani latihan itu sejak 10 tahun lalu dan beliau dikatakan berlatih selama dua jam setiap malam bagi memantapkan kemahirannya dalam membaling kad sepantas sebuah kereta api laju.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com 
Tongxin berkata, kad yang dibalingnya bergerak selaju 50 meter dalam setengah saat. Ini bermakna kad itu terbang dari tangannya selaju 360 kilometer sejam.
sila lawat http://speakerpecah.blogspot.com 
Persembahan terbaiknya ialah memotong sebaris 12 timun dalam masa 47.2 saat. Bagaimanapun, matlamat Tongxin ialah memotong 18 timun kurang daripada seminit bagi mencipta rekod baru dunia.


No comments:

Terbaik Dari Ping Busuk